Wednesday, August 17, 2016

Problem sveta - človek.


S tem postom ne rešujem vseh celin, da ne bo kdo spet imel vmesnih komentarjev. Svoj vpliv želim prenesti le na posameznika, ki to prebere in poskusi spremeniti vsaj kako majhno stvar na sebi. Celoten svet bomo itak zelo težko rešili, ker je fucked. Lahko pa se potrudimo pri družbi, saj nekatere stvari več nimajo smisla.


Začela bom na področju, ki me zelo jezi. To je kako drugim uničujemo sanje o njihovi prihodnosti in ciljih. A smo lahko še bolj zlobni? Človek si želi nekaj v življenju in potem gremo to uničevat z besedami. Ena sama beseda pa lahko človeka uniči tako zelo, da ne najde izhoda. Pa je to potrebno? Ne, nikakor. Na svetu gojimo toliko sovraštva, da drug drugega ubijamo. Vse več ljudi potrebuje strokovno pomoč, zaradi naše nespametnosti. Najhujše pa je to, da nam je na koncu vseeno. Nekoga privedemo do želje po škodovanju in povemo, da nam je vseeno.  Nekdo umre zaradi sočloveka. Ker si najstniki želijo umreti, Ker ne najdejo smisla na tem svetu, Ker jim postaja vseeno. Ker bolečino prekrivajo z alkoholom, cigareti in drogami. Pred nekaj leti so te stvari predstavljale način zabave, danes služijo kot dejavniki za sproščanje bolečine. Pa je vse to potrebno? Vrstijo se teroristični napadi, živimo v strahu. Ker vsak dan pomislim, da me lahko napadejo v domači vasi. Toliko sovražnosti le zaradi preproste drugačnosti. Ker je vse skupaj že en sam sebičen svet in so naši vsakdani vedno enaki. Ker se širijo govorice o vojni in mogoče ne bomo dosegli želenih ciljev. Ker istospolnim parom ne pripadajo nekatere pravice. Pa so res tako drugačni? Ker bi radi imeli le družino, ki je zelo pomembna, mi pa jim tega nočemo omogočiti. Ker imam jaz sama zmedeno glavo pa imam le 15 let. Ker so moji sovrstniki lahko posiljeni. Ker naš črn svet, olepšuje le rdeča barva na zapestjih. Ker ne upamo prositi za pomoč, zaradi krutega norčevanja. Ker ne vidimo izhoda. Bedenje do 4 zjutraj postane dnevna rutina. Bolečina postane neznosna.


A je res tako težko povedati nekaj lepih besed? Pa je potrebno gojiti sovraštvo do drugačnosti? Moramo obsojati ljudi? Druge kulture? A imajo naše spolne usmerjenosti res tako neverjetno pomembnost? Zakaj ne moremo sprejemati drug drugega? Eno lepo sporočilo lahko polepša nekomu dan. Pomoč lahko nekomu pomeni vse. Drugačnost je super. Ljubezen nima omejitev. Nekateri nimajo popolnega življenja in rabijo le nekaj podpore. Ker se moramo spodbujati. Začnimo polepševati dneve, širiti pozitivno voljo in spremeniti vsaj sebe, če celotnega sveta ne moremo.





Slika namenjena moji oboževalki.