Monday, January 2, 2017

Boljši svet, novih 365 pa res hvala vsem


2017 bam bam bam. Nekako še ne dojemam dejstva, da smo v novem letu, ampak ni pomembno. Torej dobrodošli v novem letu! Upam, da ste prehod preživeli lepo in v družbi najboljših ljudi. Pa tudi, da se vam je vtisnilo v spomin. Želela sem podoben post objaviti že prej pa sem se odločila počakati do danes. Zakaj? Pred enim letom - torej 2.januarja -  sem izdala svojega prvega in mislim, da še nisem bila bolj ponosna nase. Prestopila sem mejo svojega varnega mesta in odšla proti svojim ciljem. Sicer dvomim, da je pomembno za vas, ampak zame je. Končno sem se pokazala svetu. 

No pa gremo vseeno nazaj v 2016. To je bilo leto, ko smo dali sovraštvu upanje. Od terorizma do Trumpa do vseh držav v vojnah do vseh žrtev. Vse skupaj vzame človeku sapo za več kot sekundo. Ampak za vso temo, ki prekriva naša življenja se skriva lepa resnica. Svet še nikoli ni bil na boljšem mestu. Kmalu bodo vsi otroci lahko v šolah. Moč žensk je narasla. Krčenje gozdov se manjša. Povezani smo bolj kot kdajkoli. Na vidiku je več demokracije. Svetovna sreča narašča. Revščina se manjša. Vojne so se začele umirjati. Planet je začel okrevati. Sončne celice so zaživele. Kiti grbavci so se povrnili in niso več ogroženi. Zaščita oceanov narašča. In kdo je vse to storil? Mi. 2016 je bilo naporno in težko. Ampak še vedno imamo razloge za upanje. Seveda, da bo vse popolno bo še trajalo kar nekaj let. Terorizem in vojne še niso povsem končane. Veliko stvari nas še ogroža. A lahko smo ponosni na napredek. Sicer pa to posredujem iz Avaaza, ki je skupnost katera s kampanjami sprejema odločitve po vsem svetu. Pridružite se, podpišite kakšno peticijo, prispevajte denar. Res upam, da bom drugo leto lahko posredovala še več dosežkov tega sveta. Ko sem prebrala članek o tem, je moj nasmeh res trajal. Pridružite se, upanje ni nikoli izgubljeno. 

Če pa se sedaj vrnemo nazaj v 2017 je stvar o kateri sem želela pisati predvsem uresničitev ciljev. Ne bom nakladala new year new me bullshita, želim si le koga navdihniti. Torej nekako vas pozivam k temu, da tudi vi sami prestopite svoje varne meje. Videla sem veliko objav o tem, da je bilo 2016 strašljivo leto. No tudi moje ni bilo nikakor popolno. Ampak saj si mi ustvarjamo življenje. Vse kar si želimo moramo izpolniti sami.  Torej imaš cilje pa te drugi zbadajo z svojimi dvomi? Čez nekaj let, ko boš jih uresničil bodo kar vsi utihnili. Želiš početi kaj posebnega in dvomiš vase? Vsi svetovno znani ljudje so za svoje dosežke morali nekje začeti. Želiš ustvarjati pa se bojiš mnenja drugih? Take stvari lahko res bolijo, a ko obrneš zgodbo postaneš nepremagljiv. Vem, da je nekatere stvari le lahko napisati, ampak vse kar si želimo v realnem svetu ni nikoli lahko. Ne ustavljajte se zaradi ljudi, ki jih sploh ne poznate. Ne ustavljajte se zaradi strahu. To je najhujša napaka. Pojej banjico sladoled, vstani in pokaži vsem, da te ne morejo pokopati. Ustvari najbolj nor spomin za svojo najljubšo pesem. Sedi na okenski polici in glej zvezde. Odkrivaj svet z ljudmi, ki so ti najljubši. Le začeti moraš, nato se prepusti. Ostali bodo najbolj nori spomini, nastalo bo veselje. Sreča. Začnimo res ustvarjati in naredimo svet še lepši.

Za konec pa še hvala vsem, ki ste bili z mano in boste naprej. Hvala vsem, ki me podpirate. Hvala vsem za pomoč. Hvala vsem za share po omrežjih. Hvala vsem, ki mi stojite ob strani. Hvala ljudem, ki name gledajo negativno. Hvala za dogodivščine in spomine. Oh pa Domnu hvala za vse kave, ki mi pomagajo pri življenju. Posebna zahvala še gre Nastji, ki z mano ustvarja pri slikah in je ena najbolj ustvarjalnih oseb, ki sem jih spoznala. To je dekle z svojim razmišljanjem in sem ponosna na njo. Naslednjo zahvalo pa bom dodelila Blažu, ki mi je pokazal, da je biti drugačen najboljša stvar, ki se ti lahko zgodi. Bil je eden mojih večjih navdihov, čeprav se tega mogoče ne zaveda. Ta fant je velik del moje osebne rasti in ga obožujem. Hvala tudi vsem, ki mi niste pustili, da odneham. Pa hvala vsem ljudem, ki so skozi dni, tedne, mesce postali družina. Enostavno hvala vsem, ki ste del tega. Potrudite se, ustvarjajte, odkrivajte. Zaradi tega smo na svetu. Izdelajte dni o katerih boste z veseljem pripovedovali, ko boste starejši. Upajte si. Tukaj smo le enkrat. Naj bo novo leto res čudovito.

POSTANITE GRATIS DUE!















No comments:

Post a Comment